Ми підсумовуємо 2020 рік і вже втілюємо / готуємо до запуску проєкти на 2021 рік. У планах ІСК як і продовження попередніх проєктів, так і розширення партнерств і започаткування нових форматів у нашій роботі. У наступному році запрошуємо долучатися і стежити за перебігом таких подій і проєктів:

Конгрес культури — професійна дискусійна платформа для систематичного обговорення, ревізії та стратегування у сфері культури.

Фонд культури Львова. У 2020-му ми втілили проєкт-напрацювання міського фонду культури, в рамках якого було залучено 60 представників культурного середовища та розроблено комплексну модель майбутнього фонду. Наступний крок: рішення про створення нової інституції — Фонду культури Львова та успішне впровадження практики.

Культурна спадщина Львівщини. Перезавантаження. Дослідження і аналіз. В рамках проєкту заплановано 16 програм ревіталізації знакових об’єктів культурної спадщини у Львівській області. Метою проєкту є зрозуміти і виявити прихований потенціал пам’яток через залучення місцевих громад, відтак створити концепцію оновлення та перетворення цих об’єктів на туристичні магніти. За кураторської підтримки фахівців Інституту стратегії культури буде проведено 20 глибинних інтерв’ю із архітекторами, археологами, пам’яткоохоронцями, культурними діячами і представниками туристичних операторів. А вже навесні відбудеться серія дискусій про майбутнє цих об’єктів.

Art Resistentia — проєкт про опірність мистецтва. В рамках проєкту незалежні мисткині та митці, індивідуальні й об’єднані у групи, представлять мистецькі твори, що представляють чотири блоки: перфомативно-театральний, літературний, візуальний та музичний.

Modernism for the Future 360/365 — міжнародний дослідницько-мистецький проєкт із (пере)осмислення та популяризації архітектурної модерністичної спадщини. Упродовж весни-літа 2021 року за співпраці ІСК та партнерів із Литви, Бельгії та Чехії, дослідників та мешканців міста відбудеться 14 мистецьких резиденцій, серія освітніх подій та дискусій.

Дні мистецтва перфоманс у Львові — щорічний фестиваль акціоністського мистецтва. 

ХХІ Jazz Bez — міжнародний фестиваль сучасної імпровізаційної музики, що одночасно відбувається у Польщі та Україні у форматі музичного марафону.

Поділитися