«Літня школа ІСК. Відповідь на запит 2024» — це триденний освітній інтенсив для тих, хто вже розпочав свій професійний шлях, має певний досвід у сфері культури, але хоче покращити свої знання і навички, розуміти краще тенденції та особливості сфери нині. Поговоримо про актуальне і важливе для роботи в культурі. Плюс: це гарна нагода для нових знайомств та фахового спілкування.

Програма

1 день __ 5 липня, п’ятниця

14:00 __  «Практика ІСК: міські культурні політики та інституційні досвіди», Юлія Хомчин (директорка Інституту стратегії культури)

15:00 __ «Взаємокорисна міжсекторальність, або Як плідно працювати з управлінням культури», Олексій Тарабан (в.о. керівника управління культури Львівської міської ради)

16:00 __ «Сила критики», Аріна Кравченко (авторка подкасту про українські деколонізаційні процеси «Фронтир», засновниця медіа Києво-Могилянської академії «Спудейський вісник», журналістка мультимедійного освітнього проєкту про культуру Pusto Project)

17:00 __ «Як зрозуміти логіку роботи медіа та «продавати» їм культурні теми і події», Отар Довженко (креативний директор Lviv Media Forum, медіаексперт та медіакоуч)

18:00 __ «Право sui generis на захисті «творів» ШІ у сфері культури, або Як використовувати штучний інтелект і не порушити авторські права», Олена Спесивцева (юристка з авторського права у Центрі  демократії та верховенства права)

2 день __ 6 липня, субота

10:30 __ «Культура Європи — основа сталості розвитку», Катерина Кравчук (співзасновниця креативної агенції Lanka.pro, сертифікована фасилітаторка, дослідниця ролі культурних, креативних індустрій у сталому розвитку)

12:00 __ «Залучення ресурсів та фандрейзинг в Україні у 2024 році», Аліна Бочарнікова (сертифікована тренерка та консультантка із соціального підприємництва (Future Development Agency) й освітніх програм) 

14:00 __ Кава-перерва

15:00__«Комунікація в культурі – практичні поради та реальні успішні приклади», Софія Ленартович (фахівчиня з комунікації Інституту стратегії культури)

16:00 __ «Основи стратегування для інституцій культури», Оксана Дащаківська (кандидатка політологічних наук, викладачка УКУ, тренерка, експертка із залучення, керівниця Західноукраїнського пердставництва МФ «Відродження»)

18:00 __ У гості до кав’ярні «Дзендзик»: дегустація смаколиків за приморськими рецептами, вайб культури та людей із півдня України та лекція Ксенії Клейнос про місто Бердянськ та релокацію до Львова

3 день __ 7 липня, неділя

11:00__Вручення сертифікатів учасникам Літньої Школи ІСК 2024

11:30 __ Екскурсія в  Urban Camp Lviv — центр для внутрішньо переміщених українців, де займаються розвитком та популяризацією вуличних культур. Зустріч з Олегом Мальцем (CEO мережі ТВОРИ!) та розмова про молодіжні культурні політики і звання та підготовку до року зі статусом «Львів — молодіжна столиця Європи 2025»

12:30 __ «Як будувати плани в умовах непевного майбутнього», психотерапевтична лекція від запрошеної нейропсихологині центру ментального здоров’я Unbroken

14:00 __ Завершальне слово від команди ІСК 

Реєстрація тут: https://bit.ly/3yVIGGp. За результатами реєстрації буде проведено відбір учасників. Участь у Школі є безплатною, під час події передбачено кави-перерви.

______

Літня школа ІСК відбувається вдруге. Це спроба відповісти на запит середовища, зрозуміти, як оновити професійні компетенції відповідно до актуальної ситуації. ІСК організовує Літню Школу за підтримки Львівської міської ради.

Поділитися