Site icon Інститут Стратегії Культури

Код Культури. Актуальні тренди в культурі: як з ними працюють у Львові

27 листопада відбудеться перша подія із запланованого циклу публічних дискусій у рамках проєкту Код Культури.

Конгрес Культури, що відбувся 11-13 жовтня у Львові, зібрав дієвців, дослідників та митців з різних областей України та з-за кордону, аби поговорити про зміни і процеси, розпочаті у 1989-му падінням Берлінського муру.

Три дні розмов у трьох кураторських напрямках — Міри, Мури, Наміри — викристалізували чимало важливих для усвідомлення тез. Серед іншого: позиціонування української культури у глобальному світовому дусі часу. Постгуманізм, екологічні проблеми, комунікаційні зсуви, подолання різних форм нерівності, загальна розгубленість людини перед тотальною невизначеністю сьогодення… Природньо, жодне із цих питань не вирішується одноразово: усі вони потребують «гри в довгу», щоденної роботи над впровадженням нових, більш конструктивних практик і соціальних звичок.

Що роблять люди культури у цих напрямках у Львові?
Які місцеві проєкти і практики останніх років найбільше потрапляли у серце важливих, глобальних трендів?
Яку роль відіграє у цих процесах багата культурна спадщина? Чи допомагає вона піднятися до рівня творення нових сенсів, чи навпаки, перетворює на консерваторів?
Туристична популярність привертає до міста увагу, дає можливість бути почутими і помітними, але створює передумови для комерціалізації і як наслідок — спрощення, сплощення сфери культури. Які противаги до «руки ринку» може протиставити середовище культури?
Як використовувати цю увагу і скерувати людський потік на глибші, ґрунтовніші теми — і чи маємо ми сучасні проєкти, куди, власне, його скерувати?

Над цими питаннями будуть розмірковувати та ділитись досвідом:

Дискусія відбудеться у офісі ІСК за адресою: пл. А. Міцкевича 6/7.
Початок о 19:00.
Вхід вільний, за попередньою реєстрацією: http://bit.ly/kodkultury1
Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/1175254512684782/

Поділитися