«Як справи в культурі? На зв’язку Каунас» — таку назву має наша онлайн-зустріч із Анною Чижаускене, культурною менеджеркою із Каунаса, керівницею програми організації Kaunas 2022 / Каунас — Культурна столиця Європи 2022.

У понеділок гостя з Литви розповість про амбіційну програму Каунаса як майбутньої Культурної столиці Європи, що базується на практиках залучення та довготерміного стратегування. Розкаже, як її команда, а також культурний сектор у Литві дають раду з викликами, що пов’язані з карантином та ізоляцією, та які зміни це може внести у програму «Каунас — Культурна столиця Європи 2022».

Анна говоритиме англійською. Місце нашої зустрічі — фейсбук-сторінка Інституту стратегії культури, 27 квітня, початок о 17.00. Наприкінці спікерка готова відповісти на ваші запитання: їх можна буде написати у коментарях під відеотрансляцією — англійською або російською мовами, які знає Анна.

Анна Чижаускене є менеджеркою у галузі сучасного мистецтва та креативних індустрій. Учасниця арт-правління Каунаської бієнале; з 2013 до 2017-го працювала як проєктна менеджерка бієнале та міжнародних резиденцій Networked Encounters. Водночас реалізувала різні проєкти у галузі мистецтва й креативних індустрій, включно, але не лише, з онлайн-платформою зі сучасного мистецтва Art-Cart.eu та онлайн-ресурсом усної історії Atmintiesvietos.lt. Із 2015 до 2017-го — координаторка заявки Каунаса на статус Культурної Столиці Європи 2022. Після присвоєння місту у 2017 році цього звання очолила організацію Kaunas 2022; з 2018-го — керівниця напряму міжнародних відносин та програмування.

Зазначимо, що Анна — одна з учасниць дискусії в рамках проєкту ІСК «Код Культури», яка мала відбутися цього місяця, але зі зрозумілих причин перенесена. Тож ми згодом ще матимемо нагоду поспілкуватися з колегою із Литви.

Поділитися